Irriterad igen....

Haha, jag är inne i ett stim med att bli irriterad.
Denna gång blev jag irriterad när jag hörde om att man i göteborg ska bryta allt vad traditioner heter och nu ska Lucia vara en hen. Dvs att vem som ska kunna bli utsedd till Lucia.
 
Det är inte det att killar inte kan få vara med och få chansen att vara Lucia, men det känns som att allt det här förstör allt som man varit med om under sin barndom.
 
Man får inte vara pepparkaka, för det kan stöta andra människor, nu ska inte männen vara utanför utan nu ska vi försöka tvinga in en sån här sak för att det ska vara mer jämställt.
 
So what att när man utser en Lucia att man går på utseende, det har varit så i eeevigheter, måste vi in o peta på detaljnivå för att göra det mer jämställt.
Få bukt på löner o skit istället för en jävla luciatävling.
Känns väl som vi kan lägga mer krut på sånt som faktiskt för skillnad innan vi går ner på sån barnslig nivå!
BAAAH!
 
 

Blir irriterad

Jag är ingen utbildad person, jag kan det jag behöver och lever rätt bra på det.
 
Jag började följa Lady Dahmers blogg för en tid sedan, för att följa med lite i diskussionerna kring hen, och lite tankar om kvinnor och män.
 
Jag kan inte annat än att bli irriterad när jag läser hennes blogg, jag är helt med på tåget om att kvinnor ska ha samma rättigheter som män, alla ska behandlas lika. Men i hennes blogg är det som att vi är sånna jävla offer hela tiden. Vi ska absolut inte lyfta männen , varför ska vi göra det. Det låter mer och mer som mans hat när hon skriver sånna saker.
 
Utdrag ur hennes blogg: Har ni Twitter? Facebook? Blogg? Då ska ni få ett bra tips av mig: SLUTA RETWEETA  MÄN.  Sluta länka, lyfta fram samt share’a statusar skrivna av män.

Ja. Jag menar att ni även ska sluta retweeta/lyfta kloka feministiska män, för vet ni vad? Oavsett hur smart eller bra eller intressant sak en man säger så lovar jag att tusen kvinnor redan sagt det innan (och inte fått cred för det). Lyft dem istället. Ge kvinnor lite utrymme istället. Det är dags nu.

 

 

Seriöst, vad spelar det för roll om det är en man eller kvinna som skriver det, om det HEN skriver verkar klock, retweeta! Ge kvinnor utrymme, men seriöst, vill du ha utrymme TA DET!
 
I skolan fick jag alltid höra att man ska låta andra vara med i diskussioner när man hade sådana, vi var alltid samma grupp som hade högljudda diskussioner och vi hade väldigt kul, varför ska vi behöva hämma oss för att andra ska våga sig fram, det är upp till dom att göra sin röst hörd om de har behovet av det!
Vad tycker ni?
 

Inte sticka under stolen

När jag blev av med min tjänst, så bröts lite livet samman, allt det man gjort, allt det man kan kändes som någon spolade ner i toaletten. Som smuts i ögonvrån. En riktig tagg i själ, självkänsla o.s.v
 
Att sätta sig som kundtjänstmedarbetare igen kändes jäkligt jobbigt, samtidigt som det skulle bli roligt att lära sig något nytt och en ny utmaning, jag kan inte göra något halvdant utan är ju tävlingsinriktad as hell....
 
Nu ett par veckor in i livet som vanlig arbetare, har jag tjänat ihop två lunchkuponger och ett rikspresentkort på 100 kr. Jag ligger idag etta på topplistan i flest försäljningar, Jag har samma lön som innan, och jag tjänar helt enkelt mer, jag får tävla och chansen att vinna saker.
 
Not so bad anymore måste jag säga!
 
 
 
 
 

Bästa podden

Tänkte tipsa er om mina favoritpoddar.
 
Den podcasten som ligger högst på listan är dom som ofta tar det under bältet, de skrattar väldigt mycket och får mej att skratta mycket, och framförallt ofta!
 
Detta är Adam Alsing, Carin Da Silva och Daniel Breitholtz, aka Adam och Compani.
 
 
 
Denna trio har en dynamik och en känsla av kompisskap som gör att de ofta slår varandra under bältet. Daniel har alltid sina principer att ta upp, exempelvis att skåne mejerier har fel färg på sina mjölkpaket, och han testar alltid nya saker och är helt besatt i ett par veckor innan han går vidare till nästa grej, vilket de andra INTE är sena att påpeka.
 
Carina säger ofta saker som kanske inte är så genomtänkta vilket ofta ger roliga skratt,
Adam är en vanemänniska och i svampplockning kan man inte göra som man vill, där är det Adam som styr. Han har ofta intressanta diskussioner att tillföra i poddarna.
 
Riktigt skoj och jag längtar efter varje avsnitt!
Tack tv 3 för att ni hjälper dessa att fortsätta podda, ibland trillar jag nästan av cykeln när jag åker till och från jobbet!
 
Love love, ni måste bara lyssna!
 

smått förbannad!

Igår hämtade R sonen från dagis. När barn är på dagis är dom ju naturligtvis ute mkt,men när de kommer hem och han klär av W,är byxorna genomblöta. vrida ur vatten blöta snackar vi då!Så R skulle snacka med dom idag,det är fan inte ok att han blir så extremt blöt!

sjukt roligt!!

sjukt roligt detta!

Vad tror ni?

 
 
Vore nästan hemskt om detta är sant!

Winton lite happy

En liten video...(lite äldre)


Kan ni inte heller kliva upp ur sängen

Något jag är och alltid kommer att vara är morgontrött. Jag är trött till i princip kl 14 varje dag. Pigg mellan 14-18 och sedan trött igen 18-21 och efter det superpigg!
 
Det spelar ingen roll om jag sover 5 timmar eller 9 timmar, att kliva upp ur sängen är alltid en kamp, en kamp om livet!
 
Nu har jag hittat en lösning på detta som jag tänkte dela med er av, en app (of course)  Wake up Alarm.
I denna app kan du ställa in olika varianter av sake du måste göra för att kunna stänga av alarmet. Jävligt svåra mattetal t.e.x eller antal steg du måste ta och min favorit scanna av en kod.
 
Jag har alltså tagit hem en streckkodsapp, så jag har scannat av min havregrynspåse, och för att jag ska kunna stänga av mitt alarm måste jag kliva upp och scanna av havregrynspåsen i köket.
 
 
Med denna app har jag lyckats ta mej upp ur sängen och sedan har jag inte samma behov av att lägga mig i sängen igen.
 
Tadaaaa, your welcome!
 

God morgon

Då var det måndag igen mina vänner!
 
I helgen har jag jobbat på lördagen och sedan blev det twillight film med My och grannen Lizzie. Grabbarna satt våningen över spelade xbox. Så det var en bra lördag och söndagen bestod av tvättstuga mellan 10-14.
 
Efter det kom Sandra förbi, lite snack i soffan medan mina grabbar åkte och handlade. W kom tillbaka med några kex och vindruvor. Soppa blev det till middag och lite 112 aina.
W somnade i soffan och jag och R kolla på solsidan. Sen var det i princip läggdags.
 
Spännande helg jag haft ;)

Dagens landsproblem...

Mina byxor sitter för tajt, mina ben får inget blod i sig och det känns som de ska trilla av...
# Synd om mej!

9 liv?

 
Vet inte om man ska kalla det tur eller otur i det här fallet att man lyckas överleva en hängning, nu återstår frågan om han ska avrättas igen. Känns ju lite som att han lika gärna kan få leva, han känns ju nästan lite odödlig :P
 
Vad tycker ni?

fredag!

God morgon mina vänner!
 
Idag började jag lite senare vilket innebar lite sovmorgon, W vaknade inatt och vart ledsen och istället för att ägna 2 timmar åt att springa fram och tillbaka, fick jag W till att sova i vår säng (behövdes inte mycket övertalning kan jag lova )
 
När vi ska bege oss mot dagis inser jag att det är sanslöst kallt och blåsigt! Vi möter R precis när jag ska dra upp W på cykeln då R erbjuder sig att skjutsa W, tack tack, då tar jag väl bussen då ;)
 
Så en något varmare bussresa till jobbet blev det, det är jag värd en fredag ;)
 
 
 
 

snabba ryck och puckar!

Herregud, ibland blir livet så stressat!
Fick sms att sambon är urtrött och behöver sova längre, nu är det ju tyvärr så att det inte bara går att ändra tid för är han sista ungen lär ju inte fröknarna vilja stanna kvar bara sådär.
Men idag gick det bra då det iallfall var en till kvar till halv sex, så det blir att cykla i räserfart så ska jag nog hinna hämta honom innan deadline :P

Sedan ska vi finurla på lite käk,lite mys i soffan!
Hopp o hej!

God middag

idag har jag s.k. sen lunch, vilket är rätt skönt för då går eftermiddagen väldigt snabbt.

Igår unnade jag mej lite varm choklad, fy bubblan vad gott det är!

Efter min porrengöring, så har jag varit duktig på att hålla ansiktet rent, två dagar nu haha. Att hålla i saker är inte min starka sida, nog min svagaste om jag ska vara helt ärlig.

Ikväll ska jag duscha och fixa lite med naglarna. De ser fruktansvärda ut nu faktiskt!

Galet sugen på...

Såg ett blogginlägg om lokas nya smak med pepparkaka.
Vilket gjorde att jag fick ett enormt sug efter just pepparkakor, varm choklad! MUMS!

Tror allt att jag måste köpa mej några till kvällen! Annas är favoriten, gillar inte ens hembakade pepparkakor, köpta är godast, inte ofta man säger det inte =)


Måndag idag?

Idag känns det ju som måndag eftersom man var ledig igår. Det blir helt upp och nervänt när man är ledig sådär mitt i veckan.
Kommer nog ta ett tag innan man vänjer sig!

Just nu funderar jag över när det är dags att bylsa på sonen mer kläder, de här mellan veckorna som är, när det är rätt kyligt på morgonen men ändå rätt varmt på dagen. Vantar? ja det är en enda röra men det ger väl med sig ganska så snart hoppas jag ;)

som en söndag!

vi sov hos min mamma inatt och dagen har varit lite lek o mys. lite tjafs! ;)

sen gjorde jag en por tömning ocb sedan bar det iväg till kalmar.
mamma och pappa ville köpa vinterdojor till w så han fick ett par och nu är det mcd. vilken fest!

tack käre mor o far ♡♥♡
mot mönsterås

då styr vi våra kroppar till mönsterås!
w käkar banan så han inte blir för hungrig tills vi får käk hos mormor!
hahaha, jag dör lite!

 

Helgen

Igår var det söndag vilket innebar jobb för min del, det är lite konstigt att åka in och jobba när man alltid varit ledig på helger tidigare!
Men mina grabbar verkar ha haft det bra, fick sms om ett par nya coola star wars skor, får se hur länge de håller sig fina, W är ju inte allt för duktig att inte förstöra tårna på sina skor :/
 
Efter min arbetsdag som gick ändå helt okej, åkte jag hem för att spela ett spel med mina vänner, ett väldigt konstigt karriärsspel, där man ska få så många livspoäng som möjligt, man får gå runt och gifta sig, gå upp i karriären och skaffa kids, bil och hus. Rätt skoj förutom att jag aldrig lyckades få in en speciellt bra lön. Roligaste var när en av mina medspelare gick från en lön på 1,5 miljoner, till att skälla ut bossen och byta karrirär och gick ner till 10.000 i lön!
 
 
Nu är det måndag, sedan är jag ledig på tisdagen! Vilket är underbart, ska hem till mamma och äntligen göra min ansiktsrengöring så jag blir lite renare i mina stackars porer :)

lördagsnöje

kul vi har det idag!


Fredag

Det är ju inte så att jag har jätte mkt helg eftersom jag jobbar söndag. Men jag har ju ikväll och lördag iallafall att få lite avkoppling.

Inga bestämda planer, mer än att jag tror att det skulle vara lite spelkväll hemma hos oss idag, vilket innebär att jag kan gå in i seriernas värld och umgås lite där. Lördag blir nog bara att vara, kanske försöka städa lite hemma :P
Leka med lilleman också!

De var väl allt för denna gången då! :P

Vad har du gjort innan du dör?

 30 av 99, inte illa pinkat :P

1. Gå på skumparty
2. Springa ett maraton
3. Hoppa bungyjump
4. Bli nöjd med din kropp
5. Gå på någon högklassig fotbollsmatch t ex Barca – Real Madrid
6. Rädda någons liv
7. Se ett formel-1 lopp live
8. Resa jorden runt
9. Gifta dig
10. Skaffa barn
11. Skriva en bok
12. Rida på en strand
13. Se norrsken
14. Bada isvak
15. Bila genom USA
16. Tatuera dig
17. Testa bergsklättring
18. Rida kamel i öknen
19. Synas i tv
20. Lära dig att surfa
21. Simma med delfiner
22. Åka på safari
23. Sjunga offentligt – karaoke räknas
24. Äga ett husdjur
25. Titta på de 10 bästa filmer genom tiderna
26. Segla
27. Göra egen sushi
28. Fira jul på stranden
29. Fira nyår på Times Square i New York
30. Skaffa en examen i något
31. Lära dig ett främmande språk
32. Läsa fem klassiska böcker
33. Sova under bar himmel
34. Se en solförmörkelse
35. Sova i ett hus det spökar i
36. Skaffa ditt drömjobb
37. Lära dig ett instrument
38. Dricka öl på Oktoberfestivalen i München
39. Fira St Patricks i Dublin
40. Vara med på en karnival i Brasilien
41. Sova i en igloo/på ishotellet

Besöka något sommar-OS
42.. Besöka en världsutsällning
43. Se fem av världens mest kända konstverk
44. Plantera ett träd
45. Lära dig en dans
46. Rida på en elefant
47. Vara korthårig
48. Vara långhårig
49. Festa tills solen går upp
50. Lära dig att simma
51. Se en opera på en opera
52. Se en teater
53. Se en balettföreställning
54. Bada naken
55. Se en konsert med ditt favoritband
56. Klättra i berg
57. Resa genom ett helt land enbart via kommunala transportmedel
58. Campa
59. Backpacka genom Asien
60. Åka skidor
61. Åka skridskor på en frusen sjö
62. Ge pengar till en hemlös
63. Se Machu Pichu
64. Åka pulka nedför en glaciär
65. Åka gondol i Venedig
66. Paddla kajak
67. Se en film i en utomhusbio
68. Vara med i en film
69. Äta friterad ost/myra/kaka.
70. Åka på kryssning
71. Sova i sovkupé på tåg
72. Fjällvandra
73. Rida
74. Jobba med välgörenhet
75. Måla en tavla
76. Hjälpa en främling
77. Flyga med en helikopter
78. Se den kinesiska muren
79. Donera blod
80. Äta på en av världens bästa restauranger
81. Dricka ett riktigt gott vin
82. Ta körkort
83. Resa första klass
84. Testa meditation
85. Åka hundsläde
86. Åka luftballong
87. Bada i vattenfall
88. Göra skillnad i någon annans liv
89. Åka på valsafari
90. Leka kurragömma
91. Se dina barn skratta
92. Lyssna på en gammal människa
93. Säga: Jag tycker om dig som du är
94. Ge bort något du vet att någon vill ha
95. Sköta om någon som är sjuk
96. Hålla någons hand
97. Trösta någon
98. Skratta högt
99. Känna lycka


Lite utbildning

hej på er!
har inte haft samma möjlighet att blogga för jag gick utbildning förra veckan. TEKNIK.. huamej, det är lite läskigt att ta samtal om teknik, man vill ju gärna hjälpa kunderna men man är rädd för att man inte har kunskapen nog.
Än så länge har det gått bra, men lika läskigt varje gång =)

Igår gjorde jag något jag inte gjort på långt över ett år.
KLIPPTE MEJ!

Det blev inte så kort som jag befarat, och jag slingade mej också så det var riktigt härligt att få bli lite bortskämd och känna sig fräsch igen.
Dock tyckte min sambo och jag citerar "det syns ju ingenting, färgade du det ens"
inte lika kul, men jag är iallafall nöjd och det är ju det viktigaste =)RSS 2.0